Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés
Museu de la Mar de l’Ebre

Secrets mariners

L'estreta relació de la Ràpita amb el mar

Instal·lat a l’antic edifici d’oficines i tallers de la Real Compañía de Canalización del Ebro (1857-1858), a tocar del port pesquer i de l’accés al Delta de l’Ebre, aquest equipament de recent creació acull, a la primera planta, dues exposicions permanents “La Mar de l’Ebre: del cap de Terme a Sòl-de-riu” i “Les Terres de l’Ebre, terra de pescadors i mariners” que sintetitzen la rica biodiversitat, la importància i perillositat de la navegació i les formes de vida de la costa situada al voltant de la desembocadura de l’Ebre.

La primera exposició permet al visitant descobrir els diversos ambients marins d’aquesta costa, així com alguns dels peixos més representatius de cadascun d’ells, mentre que en l’espai central hi ha una mostra dels diferents grups biològics marins.

L’altra exposició mostra la importància geoestratègica de la costa de l’Ebre al llarg de la història, i fent especial menció al Port dels Alfacs i a La Ràpita. Un audiovisual explica la perillositat de la navegació per aquesta costa plana i canviant, mentre que un altre, ubicat a una sala de projeccions, evidencia la vitalitat de la badia dels Alfacs fent un repàs a les activitats econòmiques que es desenvolupen al seu voltant en una única jornada. Finalment, la darrera part de l’exposició està dedicada a la pesca i tots els oficis que giren al seu voltant (construcció naval, reparació d’arts de pesca, etc), així com el rol que han desenvolupat les confraries de pescadors en els darrers 100 anys.

Adreça: Plaça Agustí Vizcarro s/n
Tel. 673522901/673522902
e-mail: info@museuterresebre.cat

Horari: de dimecres a diumenge de 11h a 14h i de 16h a 19h (d’octubre a juny)
de dimecres a diumenge de 11h a 14h i de 17.30h a 20.30h (juny, juliol i agost)
Preu d’entrada: 2€ pax indivual
fins a 7 anys gratuït
A partir de 7 anys fins a 25 anys i jubilats 1€

Podreu gaudir una part significativa de la col·lecció malacològica que va recollir durant més de 50 anys el sr. Joan Brunet.

Més experiències

Segueix-nos
Descàrregues
Scroll to Top