Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés
Fundació Plegadis

Viu la biodiversitat del delta de l'Ebre

La Fundació Plegadis és un centre d’educació ambiental que organitza activitats relacionades amb l’anellament científic d’ocells i d’observació i identificació d’aus per al públic en general i els amants de l’observació d’aus. A més, des de fa uns anys s’hi celebra la Festa de la Plantada de La Ràpita.

Gràcies a Sergi Sales, un reconegut ornitòleg, aprendeu com es capturen les aus, com es manipulen, quines dades es recullen i com s’anellen. A la llacuna hi trobem dos observatoris amb un vidre espia per poder fotografiar diferents espècies d’aus. Compta amb una illa amb vegetació i arbres autòctons on les aus poden trobar aixopluc i aliment. Un petit hort també serveix per atreure les aus i una zona de roques afavoreix l’aparició d’amfibis. L’Helgoland, una estructura rectangular fet amb malla amb una cobertura lateral, permet a les aus entrar a l’interior i alimentar-se. Tots els espais compten amb xarxes per a capturar i anellar les aus. Si ho desitgeu també podreu aprendre a perxar per la llacuna, a través d’una pontona, una embarcació tradicional del delta de l’Ebre.

 

 

Compta amb instal·lacions per albergar-hi rapinyaires nocturns irrecuperables (impossibles d’alliberar de nou a causa de les seves lesions) on crien en captivitat aquestes espècies per alliberar a la zona.

,

Des de fa uns anys s’hi celebra la Festa de la Plantada de La Ràpita, la qual se suma a les que s’organitzen en diverses poblacions del Delta.

Més experiències

Segueix-nos
Descàrregues
Scroll to Top