Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés

Agenda

Esdeveniments propers

Calendari anual d’esdeveniments

El Col·lectiu de Cuina La Ràpita – Delta de l’Ebre torna a posar en valor el producte més emblemàtic del municipi amb una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, que se celebraran de l’1 al 30 de novembre de 2025. Durant tot el mes, vuit restaurants del col·lectiu oferiran menús especials dedicats al llagostí de la Ràpita, un producte de gran valor gastronòmic i símbol de la identitat marinera del territori. Restaurants participants: Restaurant Miami Mar, Restaurant Albert Guzmán, Freddy Caliu Familiar, Casa Ramón Marines, Maria Espai Gastronòmic, Bon Marisc, Llansola 1921 i Salitre. Tots ells han dissenyat menús amb el producte estrella d’aquestes jornades: el llagostí. Diada del Llagostí – Dissabte 22 de novembre Una cita oberta a tothom que tindrà lloc de 10:30 h a 13:30 h, amb novetats, activitats i convidats especials. La jornada, emmarcada dins Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i amb la col·laboració de l’OPP67 Pesca Ràpita, començarà amb un tour guiat per la llotja a càrrec de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, que explicarà la història i la importància del llagostí de la Ràpita. A les 11:30 h tindrà lloc la inauguració oficial, seguida d’un showcooking gastronòmic (12:00 h) i el tradicional concurs de pelar llagostins (13:00 h). La diada es clourà amb el lliurament dels premis del concurs “La Tapa de Llagostí”, elaborada pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria Institut Dertosa. Durant tot el matí, els visitants podran degustar una selecció de tapes exclusives elaborades pels restaurants participants, amb el llagostí com a protagonista. ✨ Algunes de les propostes destacades – “Gilda” de llagostins del Restaurant Maria Espai Gastronòmic – Llagostins caramel·litzats al cava de Freddy Caliu Familiar – Burguer de llagostí i tonyina amb ketchup de mar de Restaurant Albert Guzmán – Caneló de llagostí amb reducció dels seus caps de Salitre – Llagostins a la marinera de Casa Ramón Marines Hi participen també els productors convidats Umami i Som Natros, així com l’empresa ambaixadora convidada Vermouth Rapitenc. Les jornades i la diada compten amb el suport dels productors socis del Col·lectiu de Cuina La Ràpita, que representen la diversitat i la riquesa del territori: Celler Cooperatiu de Gandesa, Cambra Arrossera del Montsià, Grusco, Confraria de Pescadors Verge del Carme, Oli d’Oliva La Mundana, Bodegas y Destilerías Lehmann S.A., Musclarium, L’Avi Agustí, Celler Piñol, Nomen Foods S.L. i Opp La Ràpita. Amb aquesta nova edició, el Col·lectiu de Cuina La Ràpita reafirma el seu compromís amb la gastronomia local, la sostenibilitat i el producte de proximitat. Les Jornades Gastronòmiques del Llagostí 2025 es consoliden com una cita imprescindible per a veïns, visitants i amants de la bona cuina, que podran gaudir del millor sabor del mar i del talent dels restauradors rapitencs en un entorn únic al Delta de l’Ebre. MENÚS JORNADES LLAGOSTÍ 

Esdeveniments per temàtiques

  El mes d’agost ja és aquí i amb ell les activitats de platja a la Ràpita . «Tallers infantils», «Ioga, mar i família», «Aeròbic a la platja» i «Pilates a l’aire lliure» són les activitats gratuïtes que hem organitzat enguany. Us ho perdreu?  ℹ️  Més informació a 977 051 060 
Les festes tradicionals de l’arròs a la Ràpita se celebren en dos moments clau del calendari agrícola: la Plantada i la Sega. Enguany, la Festa de la Plantada tindrà lloc el 21 de juny a la Fundació Plegadis, on els visitants podran conèixer de prop les tècniques tradicionals de conreu de l’arròs i participar activament entrant al camp i plantant arròs a mà, acompanyats pels pagesos locals. A més, durant la jornada es podrà gaudir d’activitats complementàries com tallers ambientals i observació d’ocells, i conèixer els projectes de conservació que desenvolupa la fundació, com el projecte Noctua, amb l’observació en directe de mussols i altres rapinyaires nocturns. D’altra banda, la Festa de la Sega, que se celebrarà el 13 de setembre, inicia una nova etapa amb una mirada comunitària i renovada. Impulsada per la Regidoria de Turisme, la jornada es trasllada a l’entorn del Ròtula i inclourà la sega tradicional en un camp municipal, tallers lúdics i educatius per a totes les edats, un dinar popular amb el suport del Col·lectiu de Cuina local, i un espai de micro obert amb jotes, rondalles i música tradicional. Una celebració per reforçar el vincle amb el territori, posar en valor la gastronomia de l’arròs i fomentar el sentiment de comunitat. RESERVA D’ENTRADES Fundació Plegadis  Adreça: Partida Casablanca polígon 11, parcel·la 31 – 43540 La Ràpita  Telèfon: Tel. 616 994 030  Email: salessergi@gmail.com MÉS INFORMACIÓ DE LES ALTRES FESTES
Aquest 2025 tornen les Jornades Gastronòmiques KM0 del Col·lectiu de Cuina de La Ràpita, una cita imprescindible per als amants de la gastronomia de proximitat i de qualitat. Del 24 de maig al 20 de juny, restaurants i productors del territori s’uneixen per oferir una experiència culinària autèntica, arrelada a la terra i al mar del Delta de l’Ebre. Aquestes segones jornades neixen amb la voluntat de posar en valor els productes locals i els seus elaboradors, a través d’una cuina que reflecteix el respecte pel paisatge, la tradició i la innovació gastronòmica. En aquesta edició, les jornades s’emmarquen dins l’any de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, reforçant encara més la importància del nostre patrimoni agroalimentari i culinari. Hi participen: ● Restaurants: Albert Guzmán, Lo Tinglado, Casa Ramon Marinés, Llansola 1921, Maria Espai Gastronòmic, Miami Can Pons i Juanito Platja. ● Productors: Celler Piñol, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Musclarium, Nomen Foods, OPP Ràpita, Confraria de Pescadors Verge del Carme, Oli d’Oliva La Mundana, Olis Sta. Montsià, L’Avi Agustí, Càmara Arrossera del Montsià i Bodegas y Destilerías Lehmann. Els menús elaborats especialment per a les jornades destaquen per la seva creativitat i per la utilització de productes de temporada i de quilòmetre zero: arrossos mariners, llagostins i musclos del Delta, hortalisses del territori, oli d’oliva verge extra, vins amb denominació d’origen Terra Alta… tot maridat amb l’essència de la cuina del sud. Amb aquestes jornades, La Ràpita es consolida com un dels referents gastronòmics del Mediterrani, oferint als comensals una oportunitat única per descobrir sabors autèntics i connectar amb el territori a través del paladar. Del 24 de maig al 20 de juny CONSULTA ELS MENÚS
Jas Dansa Tablao flamenc neix com una expressió única d’amor al flamenc. Un temple on els artistes es converteixen en narradors de la riquesa cultural que té el flamenc. Una riquesa que juntament amb l’essència de la nostra badia, ens fa viure una experiència inoblidable on cada palmellada ressona com un record inesborrable d’aquesta vivència flamenca al cor del Delta de l’Ebre. Dijous 17 d’abril
  INSCRIPCIONS L’Estació Nàutica organitza una neteja de la Punta de la Banya els dies 14 i 15 de setembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita i el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Els pròxims 14 i 15 de setembre, l’Estació Nàutica de la Ràpita, amb el suport de l’Ajuntament de la Ràpita, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i la Reserva de la Biosfera, organitza una acció de neteja a la Punta de la Banya, un dels paratges més emblemàtics i vulnerables del Delta de l’Ebre. Aquesta iniciativa forma part del compromís de les entitats organitzadores per la protecció i preservació del medi ambient, així com per conscienciar la població sobre la importància de mantenir nets i cuidats espais naturals d’alt valor ecològic com és la Punta de la Banya, situada dins del Parc Natural. Informació de l’activitat: Dates: 14 i 15 de setembre de 2024 Organitza: Estació Nàutica de la Ràpita Col·laboren: Ajuntament de la Ràpita, Parc Natural del Delta de l’Ebre, Reserva de la Biosfera Objectiu de l’acció: Aquesta jornada de neteja té com a objectiu retirar residus acumulats a la Punta de la Banya, contribuint a la millora de l’estat de l’ecosistema marí i costaner. A més, es busca implicar a la ciutadania en accions de voluntariat ambiental, fomentant el respecte pel medi natural. Tots els participants comptaran amb el material necessari per dur a terme la neteja (guants, bosses de recollida i altres estris) i rebran una breu formació sobre la classificació dels residus i la seva correcta manipulació. Per participar en l’activitat, cal inscriure’s EN AQUEST ENLLAÇ  
Segueix-nos
Descàrregues
Scroll to Top