Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés

Agenda

Esdeveniments propers

Calendari anual d’esdeveniments

Aquest 2025 tornen les Jornades Gastronòmiques KM0 del Col·lectiu de Cuina de La Ràpita, una cita imprescindible per als amants de la gastronomia de proximitat i de qualitat. Del 24 de maig al 20 de juny, restaurants i productors del territori s’uneixen per oferir una experiència culinària autèntica, arrelada a la terra i al mar del Delta de l’Ebre. Aquestes segones jornades neixen amb la voluntat de posar en valor els productes locals i els seus elaboradors, a través d’una cuina que reflecteix el respecte pel paisatge, la tradició i la innovació gastronòmica. En aquesta edició, les jornades s’emmarquen dins l’any de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, reforçant encara més la importància del nostre patrimoni agroalimentari i culinari. Hi participen: ● Restaurants: Albert Guzmán, Lo Tinglado, Casa Ramon Marinés, Llansola 1921, Maria Espai Gastronòmic, Miami Can Pons i Juanito Platja. ● Productors: Celler Piñol, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Musclarium, Nomen Foods, OPP Ràpita, Confraria de Pescadors Verge del Carme, Oli d’Oliva La Mundana, Olis Sta. Montsià, L’Avi Agustí, Càmara Arrossera del Montsià i Bodegas y Destilerías Lehmann. Els menús elaborats especialment per a les jornades destaquen per la seva creativitat i per la utilització de productes de temporada i de quilòmetre zero: arrossos mariners, llagostins i musclos del Delta, hortalisses del territori, oli d’oliva verge extra, vins amb denominació d’origen Terra Alta… tot maridat amb l’essència de la cuina del sud. Amb aquestes jornades, La Ràpita es consolida com un dels referents gastronòmics del Mediterrani, oferint als comensals una oportunitat única per descobrir sabors autèntics i connectar amb el territori a través del paladar. Del 24 de maig al 20 de juny CONSULTA ELS MENÚS
Les festes tradicionals de l’arròs a la Ràpita se celebren en dos moments clau del calendari agrícola: la Plantada i la Sega. Enguany, la Festa de la Plantada tindrà lloc el 21 de juny a la Fundació Plegadis, on els visitants podran conèixer de prop les tècniques tradicionals de conreu de l’arròs i participar activament entrant al camp i plantant arròs a mà, acompanyats pels pagesos locals. A més, durant la jornada es podrà gaudir d’activitats complementàries com tallers ambientals i observació d’ocells, i conèixer els projectes de conservació que desenvolupa la fundació, com el projecte Noctua, amb l’observació en directe de mussols i altres rapinyaires nocturns. D’altra banda, la Festa de la Sega, que se celebrarà el 13 de setembre, inicia una nova etapa amb una mirada comunitària i renovada. Impulsada per la Regidoria de Turisme, la jornada es trasllada a l’entorn del Ròtula i inclourà la sega tradicional en un camp municipal, tallers lúdics i educatius per a totes les edats, un dinar popular amb el suport del Col·lectiu de Cuina local, i un espai de micro obert amb jotes, rondalles i música tradicional. Una celebració per reforçar el vincle amb el territori, posar en valor la gastronomia de l’arròs i fomentar el sentiment de comunitat. RESERVA D’ENTRADES Fundació Plegadis  Adreça: Partida Casablanca polígon 11, parcel·la 31 – 43540 La Ràpita  Telèfon: Tel. 616 994 030  Email: salessergi@gmail.com MÉS INFORMACIÓ DE LES ALTRES FESTES

Esdeveniments per temàtiques

Les festes tradicionals de l’arròs a la Ràpita se celebren en dos moments clau del calendari agrícola: la Plantada i la Sega. Enguany, la Festa de la Plantada tindrà lloc el 21 de juny a la Fundació Plegadis, on els visitants podran conèixer de prop les tècniques tradicionals de conreu de l’arròs i participar activament entrant al camp i plantant arròs a mà, acompanyats pels pagesos locals. A més, durant la jornada es podrà gaudir d’activitats complementàries com tallers ambientals i observació d’ocells, i conèixer els projectes de conservació que desenvolupa la fundació, com el projecte Noctua, amb l’observació en directe de mussols i altres rapinyaires nocturns. D’altra banda, la Festa de la Sega, que se celebrarà el 13 de setembre, inicia una nova etapa amb una mirada comunitària i renovada. Impulsada per la Regidoria de Turisme, la jornada es trasllada a l’entorn del Ròtula i inclourà la sega tradicional en un camp municipal, tallers lúdics i educatius per a totes les edats, un dinar popular amb el suport del Col·lectiu de Cuina local, i un espai de micro obert amb jotes, rondalles i música tradicional. Una celebració per reforçar el vincle amb el territori, posar en valor la gastronomia de l’arròs i fomentar el sentiment de comunitat. RESERVA D’ENTRADES Fundació Plegadis  Adreça: Partida Casablanca polígon 11, parcel·la 31 – 43540 La Ràpita  Telèfon: Tel. 616 994 030  Email: salessergi@gmail.com MÉS INFORMACIÓ DE LES ALTRES FESTES
Aquest 2025 tornen les Jornades Gastronòmiques KM0 del Col·lectiu de Cuina de La Ràpita, una cita imprescindible per als amants de la gastronomia de proximitat i de qualitat. Del 24 de maig al 20 de juny, restaurants i productors del territori s’uneixen per oferir una experiència culinària autèntica, arrelada a la terra i al mar del Delta de l’Ebre. Aquestes segones jornades neixen amb la voluntat de posar en valor els productes locals i els seus elaboradors, a través d’una cuina que reflecteix el respecte pel paisatge, la tradició i la innovació gastronòmica. En aquesta edició, les jornades s’emmarquen dins l’any de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, reforçant encara més la importància del nostre patrimoni agroalimentari i culinari. Hi participen: ● Restaurants: Albert Guzmán, Lo Tinglado, Casa Ramon Marinés, Llansola 1921, Maria Espai Gastronòmic, Miami Can Pons i Juanito Platja. ● Productors: Celler Piñol, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Musclarium, Nomen Foods, OPP Ràpita, Confraria de Pescadors Verge del Carme, Oli d’Oliva La Mundana, Olis Sta. Montsià, L’Avi Agustí, Càmara Arrossera del Montsià i Bodegas y Destilerías Lehmann. Els menús elaborats especialment per a les jornades destaquen per la seva creativitat i per la utilització de productes de temporada i de quilòmetre zero: arrossos mariners, llagostins i musclos del Delta, hortalisses del territori, oli d’oliva verge extra, vins amb denominació d’origen Terra Alta… tot maridat amb l’essència de la cuina del sud. Amb aquestes jornades, La Ràpita es consolida com un dels referents gastronòmics del Mediterrani, oferint als comensals una oportunitat única per descobrir sabors autèntics i connectar amb el territori a través del paladar. Del 24 de maig al 20 de juny CONSULTA ELS MENÚS
Jas Dansa Tablao flamenc neix com una expressió única d’amor al flamenc. Un temple on els artistes es converteixen en narradors de la riquesa cultural que té el flamenc. Una riquesa que juntament amb l’essència de la nostra badia, ens fa viure una experiència inoblidable on cada palmellada ressona com un record inesborrable d’aquesta vivència flamenca al cor del Delta de l’Ebre. Dijous 17 d’abril
  INSCRIPCIONS L’Estació Nàutica organitza una neteja de la Punta de la Banya els dies 14 i 15 de setembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita i el Parc Natural del Delta de l’Ebre. Els pròxims 14 i 15 de setembre, l’Estació Nàutica de la Ràpita, amb el suport de l’Ajuntament de la Ràpita, el Parc Natural del Delta de l’Ebre i la Reserva de la Biosfera, organitza una acció de neteja a la Punta de la Banya, un dels paratges més emblemàtics i vulnerables del Delta de l’Ebre. Aquesta iniciativa forma part del compromís de les entitats organitzadores per la protecció i preservació del medi ambient, així com per conscienciar la població sobre la importància de mantenir nets i cuidats espais naturals d’alt valor ecològic com és la Punta de la Banya, situada dins del Parc Natural. Informació de l’activitat: Dates: 14 i 15 de setembre de 2024 Organitza: Estació Nàutica de la Ràpita Col·laboren: Ajuntament de la Ràpita, Parc Natural del Delta de l’Ebre, Reserva de la Biosfera Objectiu de l’acció: Aquesta jornada de neteja té com a objectiu retirar residus acumulats a la Punta de la Banya, contribuint a la millora de l’estat de l’ecosistema marí i costaner. A més, es busca implicar a la ciutadania en accions de voluntariat ambiental, fomentant el respecte pel medi natural. Tots els participants comptaran amb el material necessari per dur a terme la neteja (guants, bosses de recollida i altres estris) i rebran una breu formació sobre la classificació dels residus i la seva correcta manipulació. Per participar en l’activitat, cal inscriure’s EN AQUEST ENLLAÇ  
Del 13 de setembre al 6 d’octubre arriben les primers Jornades Gastronòmiques de l’Arròs del Delta de l’Ebre. Us ho perdreu? Restaurants de Sant Jaume d’Enveja, La Ràpita, Deltebre i Amposta us han preparat un seguit de deliciosos menús on podreu tastar tot tipus de receptes basades en l’arròs com l’arròs tot pelat, l’arròs negre o l’arròs de verdures amb bacallà i maridats amb vins de la DO Terra Alta. MENÚS    
RESERVES El proper dissabte 14 de setembre, entre les 10:00 i les 13:00 hores, la Fundació Plegadis es convertirà en l’escenari perfecte per submergir-te en una de les tradicions més arrelades de la nostra terra: la sega tradicional de l’arròs. Aquest esdeveniment et brinda l’oportunitat única de veure i aprendre com els pagesos, amb les mànigues arremangades, segaven l’arròs a mà, seguint els mètodes que han passat de generació en generació. La sega és més que una simple feina; és una celebració de l’esforç i la dedicació que exigeix la terra, i el dissabte 14 podràs ser-ne part. A més, la jornada inclou una varietat d’activitats per a tota la família. Explora l’estudi de anellament d’aus, visita l’Aula per conèixer els projectes mediambientals en curs, i participa en el projecte Noctua per observar òlops i rapinyaires nocturns. Viureu una experiència única que combina tradició, natura i aprenentatge en un entorn impressionant. ¡Us esperem per celebrar junts! Inclou: -Demostració de sega tradicional d’arròs per pagesos. -Participació activa en la sega, entrant al camp i seguint les explicacions de pagesos –experimentats. -Mostra d’estudis d’anellament d’aus. -Visites a l’Aula. -Observació en directe de mussols i altres rapinyaires nocturns. Horaris: 14 de setembre, dissabte -Primer torn 10h -Segon torn 11h -Tercer torn: 12h Hi haurà tres torns per conèixer els projectes de la fundació i participar en la festa de la sega, que durant una hora cadascun. Podran inscriure’s màxim 40 persones per torn. Preus: Places limitades! L’import del donatiu és d’1,5 € per persona, que serà destinat a projectes de recuperació de fauna silvestre. Duració aproximada: 1 hora RESERVES   
Segueix-nos
Descàrregues
Scroll to Top