Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés

Lo Trabucador

Reserva la teva plaça d'aparcament per a accedir a la platja del Trabucador en vehicle (de l’1 de juliol al 31 d’agost)

En què consisteix el servei d’aparcament de la Platja del Trabucador?

L’aparcament de la Platja del Trabucador està actiu de l’1 de juliol al 31 d’agost i té per objectiu garantir una adequada ordenació del trànsit i evitar aglomeracions de vehicles en aquest espai natural. Es vol donar resposta a la necessitat de conservar aquest espai natural, protegir-lo i millorar l’experiència de la seva visita. Aquesta regulació inclou la dotació de serveis, l’entrada limitada de vehicles i la regulació de l’estacionament amb la implantació d’un aparcament de pagament. 

Qui ho organitza?

Aquesta iniciativa està liderada per l’Ajuntament de la Ràpita i compta amb el suport i col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Servei del Litoral del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i de la Direcció General de Sostenibilitat de la costa i del mar del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Què es paga?

L’entrada a la Platja del Trabucador a peu o en bicicleta és gratuïta. Ara bé, en horari de 9.30h a 20.30h, els vehicles estan obligats al pagament d’un preu públic a partir dels primers 60 minuts de la seva entrada en aquest espai natural. Per tant, s’entendrà per estacionament/aparcament tota immobilització d’un vehicle la durada del qual excedeixi de seixanta minuts.

Preus 

5,00 € per plaça/dia de vehicle turisme. Vàlid per tot el dia. 4€ si es fa reserva online.

8,00 € per plaça/dia de vehicle autocaravana. Vàlid per tot el dia. 7€ si es fa reserva online.

3,00 € per plaça/dia de vehicle motocicleta/ciclomotor. Vàlid per tot el dia. 2€ si es fa reserva online.

Pagament sense reserva prèvia

Si no tens reserva prèvia podràs accedir a l’estacionament mentre quedin places lliures. Un cop dins, gaudiràs de 60 minuts durant els quals podràs sortir sense cost. A partir dels 60 minuts des de l’entrada, caldrà fer efectiu el pagament per poder sortir de l’àrea. Per fer efectiu el pagament disposes de dos opcions:

 1. Reservar on line a lotrabucador.cat
 2. Efectuar el pagament a la caseta d’informació situada a l’entrada de la platja (pagament només amb targeta, no es permet pagament amb efectiu per motius de seguretat)

Temporada del servei

La vigència de l’aparcament de pagament serà de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Horaris

Es pot transitar de les 6h a les 23h, de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Resta prohibit circular i estacionar de les 23h a les 6h.

Horari de pagament de l’estacionament, durant el que es donen els diferents serveis 9.30h a 20.30h.

Què es fa amb la meva aportació?

La teva aportació reverteix 100% en la millora de l’espai natura, i es tradueix amb millores i serveis com WC, primers auxilis, neteja de la platja, atenció cívica, suport al trànsit rodat o servei d’informació turística, entre altres. Moltes gràcies per col·laborar!

Exempcions

Queden exempts del pagament d’aquest preu públic:

1. Els vehicles oficials de seguretat, del parc natural del Delta de l’Ebre, d’assistència sanitària, i altres vehicles autoritzats prèviament per l’Ajuntament.

2. Els vehicles titularitat de persones físiques o jurídiques i de les entitats regulades a l’article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, amb domicili a la Ràpita a nom de les quals consti el vehicle en el permís de circulació.

3. Els vehicles d’empreses professionals que treballen a la platja del Trabucador i que hagin d’entrar al pàrquing situat a la platja del Trabucador per prestar els seus serveis.

4. Els vehicles d’usuaris de serveis o d’activitats turístiques al medi natural concessionats en el Pla d’usos de platges i ubicats a la zona del pàrquing situat a la platja del Trabucador, sempre que disposin d’una reserva prèvia de contractació d’aquests serveis amb el respectiu codi de descompte subministrat per l’empresa corresponent.

Les empreses habilitades són:

Delta Kite Sup: https://www.kitesurfdeltakitesup.es/ Escola de Kitesurf 

Flamingo Bar – La Central del Kite: https://lacentraldelkite.com/flamingo-bar Bar i escola de kitesurf

Més Marhttps://www.mesmar.eco/ Activitats nàutiques: lloguers de paddle surf, caiac, vela, i molt més!

Natural Kite: https://www.naturalkite.com/  Escola de Kitesurf 

Radicalsurfex: https://radicalsurfex.com/ Escola de Kitesurf 

Spirit kite School: https://spiritkiteschool.com/ Escola de Kitesurf

5. Els vehicles identificats amb targeta d’aparcament per a persones amb discapacitat 

Zones d’estacionament

L’aparcament es distribueix amb tres grans zones d’estacionament. Els visitants poden escollir lliurement el lloc d’estacionament sempre que restin llocs disponibles. En tot cas, caldrà seguir les orientacions del personal de servei de suport al trànsit rodat. 

Zona 1: Situada a l’entrada de la Platja del Trabucador

Zona 2: Situada a la zona del Mirador

Zona 3: Situada al final del camí transitable de la Platja del Trabucador.

Reserva amb antelació i assegura’t la plaça! 

Fes la teva reserva abans de venir a lotrabucador.cat. Assegura’t la teva plaça i evita desplaçaments innecessaris! L’estacionament estarà tancat un cop s’hagi assolit la capacitat màxima de vehicles.

Control de matrícules 

Les barreres d’entrada reconeixen les matrícules dels vehicles. A l’entrada, la barrera us identificarà i us donarà pas. Un cop dins, gaudireu de 60 minuts gratuïts per circular lliurement. Passat aquest temps, caldrà fer efectiu el pagament. En fer el pagament, haureu d’identificar la matrícula del vostre vehicle per tal que en sortir, la barrera us pugui identificar. És imprescindible que la matrícula que heu introduït en el moment de la reserva coincideixi amb la matrícula del vostre vehicle. 

Condicions de cancel·lació i devolució de la reserva

El dret d’ús de l’aparcament correspon entre les 6h i les 23h del dia de la reserva de plaça, amb un únic accés. No es retornarà l’import de la reserva, a excepció de motius de força major que impedeixin el funcionament de l’aparcament, com ara tempestes, grans temporals, o per recomanació de les autoritats competents i/o cossos de seguretat. En aquests casos es podrà tancar l’aparcament i es realitzarà la devolució de la reserva. No es podrà fer ús de la plaça en un dia diferent del de la reserva. Les reserves es gestionen a través de la plataforma online del web lotrabucador.cat (motor de reserves a càrrec de l’Associació Estació Nàutica La Ràpita-Delta de l’Ebre, G43975226, amb domicili al Pg. Marítim-Av. dels Alfacs, sn 43540 de la Ràpita, més info www.enlarapita.com). 

Autocaravanes

L’estacionament no dóna dret a l’acampada ni a la pernoctació (prohibides a totes les platges del Delta). Els horaris són els mateixos per tots els vehicles (de 6h a 23h), en qualsevol de les zones d’estacionament.

Accés en bicicleta i a peu

L’entrada a la Platja del Trabucador a peu o en bicicleta és gratuïta. A la Zona 2 s’ubica un aparcament gratuït per bicicletes, just davant del mirador.

Accés per minibusos i autobusos

Tot i que no es permet l’estacionament d’aquest tipus de vehicles a l’aparcament de la Platja del Trabucador, sí que és possible accedir-hi si les dimensions del vehicle ho permeten. Així doncs, la càrrega i descàrrega de viatgers a la zona s’haurà de fer de forma àgil, durant els primers 60 minuts des de l’entrada a la zona (període gratuït).

Incidències / emergències

En cas d’emergència trucar a policia local al tel. +34 977 740 717 o al telèfon d’emergències 112. Es disposarà del servei de primers auxilis a la caseta d’informació de l’entrada de la platja.

Vehicles per a persones amb discapacitat

Es disposa de places per vehicles per discapacitats i un WC adaptat. La seva ubicació és just al costat de la caseta de primers auxilis, Zona 2 (mirador). L’estacionament és gratuït per aquests vehicles.

Instal·lacions

Zona 1 (entrada): s’hi ubiquen les barreres de control d’entrada i sortida, i una caseta amb els serveis d’informació turística, pagament de l’estacionament i WC públic.

Zona 2 (mirador): s’hi ubica una caseta amb el servei de primers auxilis i WC públic/WC adaptat i aparcament per vehicles de persones amb discapacitat. Al mirador es disposa dels serveis de cafeteria. Entorn del mirador s’hi situa l’aparcament de bicicletes. Disposa d’àrea de pícnic i aparcament per turismes amb zona d’ombra. En aquesta zona s’hi ubiquen les escoles de kitesurf i un servei d’activitats nàutiques sense motor.

Zona 3 (final camí transitable): s’hi ubica un WC públic.

Servei de neteja i recollida d’escombraries

Des de l’Ajuntament de la Ràpita es realitzen diverses neteges manuals durant la setmana de tota la platja, però les escombraries generades s’han de retornar cap a casa, i evitar així deixar-les a l’espai natural.  Podràs recollir una bossa biodegradable gratuïta a la caseta d’informació (tingues en compte que pots rebre una sanció de 400 € si deixes la brossa a l’espai natural!)

Normes d’ús

Amb la teva reserva, et compromets a seguir les normes d’ús de l’aparcament:

 • Aparca només a les zones habilitades.
 • Emporta’t la brossa cap a casa. Podràs recollir una bossa biodegradable gratuïta a la caseta (tingues en compte que pots rebre una sanció de 400€ si deixes la brossa a l’espai natural!)
 • Resta prohibit acampar i pernoctar
 • Tingues una conducta respectuosa amb la flora i la fauna
 • Resta expressament prohibida la pràctica del “boogie bike” i activitats similars amb artefactes amb rodes a excepció de les cadires per a discapacitats.
 • Es permetrà fer pícnic usant taules, cadires i tendals, però restarà prohibit cuinar i fer qualsevol tipus de foc.
 • El bany d’animals domèstics al mar i la circulació o permanència d’animals a les platges és permès únicament a la zona habilitada.
 • L’accés amb cavall només és permesa seguint la norma de circulació de vehicles (circulant pel camí habilitat)
 • Solament es pot realitzar la pesca recreativa amb canya des de les 22:00 hores fins a les 06:00 hores
 • No és permesa l’avarada d’embarcacions no autoritzades.

Recomanacions

Consulta el web lotrabucador.cat per comprovar que hi ha places lliures abans de desplaçar-t’hi. Fes la reserva de la teva plaça amb antelació. Vine preparat amb suficient hidratació i protecció solar.

#Trabucador+sostenible 

Entrada gratuïta. Aparcament de pagament.

GRÀCIES per la teva col·laboració

 

Segueix-nos
Scroll to Top