Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés

Lo Trabucador

Reserva la teva plaça d'aparcament per a accedir a la platja del Trabucador en vehicle (només a l'estiu)

En què consisteix el servei d’aparcament de la Platja del Trabucador?

L’aparcament pilot de la Platja del Trabucador té per objectiu garantir una adequada ordenació del trànsit i evitar aglomeracions de vehicles en aquest espai natural. Es vol donar resposta a la necessitat de conservar aquest espai natural, protegir-lo i millorar l’experiència de la seva visita. Aquesta prova pilot inclou la dotació de serveis, l’entrada limitada de vehicles i la regulació de l’estacionament amb la implantació d’un aparcament de pagament. 

Qui ho organitza?

Aquesta iniciativa està liderada per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i compta amb el suport i col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Servei del Litoral del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i de la Direcció General de Sostenibilitat de la costa i del mar del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Què es paga?

L’entrada a la Platja del Trabucador a peu o en bicicleta és gratuïta. Ara bé, per regular i minimitzar l’impacte que genera l’accés amb automòbils, autocaravanes i motocicletes i ciclomotors, aquests estan obligats al pagament d’un preu públic a partir dels primers 30 minuts de la seva entrada en aquest espai natural. Per tant, s’entendrà per estacionament/aparcament tota immobilització d’un vehicle la durada del qual excedeixi de trenta minuts.

Preus 

5,00 € per plaça/dia de vehicle turisme. Un únic accés. Vàlid per tot el dia.

8,00 € per plaça/dia de vehicle autocaravana. Un únic accés. Vàlid per tot el dia.

3,00 € per plaça/dia de vehicle motocicleta/ciclomotor. Un únic accés. Vàlid per tot el dia.

Pagament sense reserva prèvia

Si no tens reserva prèvia podràs accedir a l’estacionament mentre quedin places lliures. Un cop dins, gaudiràs de 30 minuts durant els quals podràs sortir sense cost. A partir dels 30 minuts des de l’entrada, caldrà fer efectiu el pagament per poder sortir de l’àrea. Per fer efectiu el pagament disposes de tres opcions:

  1. Reservar on line a lotrabucador.cat

  2. Efectuar el pagament a les casetes d’informació situades a l’entrada i al mirador (pagament només amb targeta, no es permet pagament amb efectiu per motius de seguretat)

Temporada del servei

La vigència de l’aparcament de pagament serà de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Horaris

Vàlid per tot el dia, de les 6h a les 23h, de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Resta prohibit circular i estacionar de les 23h a les 6h.

Horari atenció de les casetes d’informació i dels serveis d’atenció cívica i suport al trànsit rodat serà de 10h a 19h

Què es fa amb la meva aportació?

La teva aportació reverteix 100% en la millora de l’espai natura, i es tradueix amb millores i serveis com WC, primers auxilis, neteja de la platja, atenció cívica, suport al trànsit rodat o casetes d’informació turística, entre altres. Moltes gràcies per col·laborar-hi i formar part d’aquesta prova pilot!

Exempcions

Queden exempts del pagament d’aquest preu públic:

1. Els vehicles oficials de seguretat, del parc natural del Delta de l’Ebre, d’assistència sanitària, i altres vehicles autoritzats prèviament per l’Ajuntament.

2. Els vehicles titularitat de persones físiques o jurídiques i de les entitats regulades a l’article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària, amb domicili a Sant Carles de la Ràpita a nom de les quals consti el vehicle en el permís de circulació.

3. Els vehicles d’empreses professionals que treballen a la platja del Trabucador i que hagin d’entrar al pàrquing situat a la platja del Trabucador per prestar els seus serveis.

4. Els vehicles d’usuaris de serveis o d’activitats turístiques al medi natural concessionats en el Pla d’usos de platges i ubicats a la zona del pàrquing situat a la platja del Trabucador, sempre que disposin d’una reserva prèvia de contractació d’aquests serveis o activitats amb una antelació mínima de 12 hores.

Empreses habilitades:

Delta Kite Sup: https://www.kitesurfdeltakitesup.es/ Escola de Kitesurf 

Flamingo Bar – La Central del Kite: https://lacentraldelkite.com/flamingo-bar Bar i escola de kitesurf

Més Mar: https://www.mesmar.eco/ Activitats nàutiques: lloguers de paddle surf, caiac, vela, i molt més!

Natural Kite: https://www.naturalkite.com/  Escola de Kitesurf 

Radicalsurfex: https://radicalsurfex.com/ Escola de Kitesurf 

Spirit kite School: https://spiritkiteschool.com/ Escola de Kitesurf

Zones d’estacionament

L’aparcament es distribueix amb tres grans zones d’estacionament. Els visitants poden escollir lliurement el lloc d’estacionament sempre que restin llocs disponibles. En tot cas, caldrà seguir les orientacions del personal de servei de suport al trànsit rodat. 

Zona 1: Situada a l’entrada de la Platja del Trabucador

Zona 2: Situada a la zona del Mirador

Zona 3: Situada al final del camí transitable de la Platja del Trabucador.

Reserva amb antelació i assegura’t la plaça! 

Fes la teva reserva abans de venir a lotrabucador.cat. Assegura’t la teva plaça i evita desplaçaments innecessaris! L’estacionament estarà tancat un cop s’hagi assolit la capacitat màxima de vehicles.

Control de matrícules 

Les barreres d’entrada reconeixen les matrícules dels vehicles. A l’entrada, la barrera us identificarà i us donarà pas. Un cop dins, gaudireu de 30 minuts gratuïts per circular lliurement. Passat aquest temps, caldrà fer efectiu el pagament. En fer el pagament, haureu d’identificar la matrícula del vostre vehicle per tal que en sortir, la barrera us pugui identificar. És imprescindible que la matrícula que heu introduït en el moment de la reserva coincideixi amb la matrícula del vostre vehicle. 

Condicions de cancel·lació i devolució de la reserva

El dret d’ús de l’aparcament correspon entre les 6h i les 23h del dia de la reserva de plaça, amb un únic accés. No es retornarà l’import de la reserva, a excepció de motius de força major que impedeixin el funcionament de l’aparcament, com ara tempestes, grans temporals, o per recomanació de les autoritats competents i/o cossos de seguretat. En aquests casos es podrà tancar l’aparcament i es realitzarà la devolució de la reserva. No es podrà fer ús de la plaça en un dia diferent del de la reserva. Les reserves es gestionen a través de la plataforma online del web lotrabucador.cat (motor de reserves a càrrec de l’Associació Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita-Delta de l’Ebre, G43975226, amb domicili al Pg. Marítim-Av. dels Alfacs, sn 43540 de Sant Carles de la Ràpita, més info www.enlarapita.com). 

Autocaravanes

A la Zona 2, s’ubica una zona d’estacionament per autocaravanes, situada vora el mirador. Aquest estacionament no dóna dret a l’acampada ni a la pernoctació (prohibides a totes les platges del Delta). Els horaris d’aquest estacionament són els mateixos per tots els vehicles (de 6h a 23h), però es reserva un espai de plaça més gran per aquest tipus de vehicles.

Accés en bicicleta i a peu

L’entrada a la Platja del Trabucador a peu o en bicicleta és gratuïta. A la Zona 2 s’ubica un aparcament gratuït per bicicletes, just davant del mirador.

Accés per minibusos i autobusos

Tot i que no es permet l’estacionament d’aquest tipus de vehicles a l’aparcament de la Platja del Trabucador, sí que és possible accedir-hi si les dimensions del vehicle ho permeten. Així doncs, la càrrega i descàrrega de viatgers a la zona s’haurà de fer de forma àgil, durant els primers 30 minuts des de l’entrada a la zona (període gratuït).

Incidències / emergències

En cas d’emergència trucar a policia local al tel. +34 977 740 717 o al telèfon d’emergències 112. Es disposarà del servei de primers auxilis a la caseta d’informació de l’entrada i a la caseta d’informació del mirador.

Persones amb mobilitat reduïda

Es disposa de places per vehicles amb mobilitat reduïda, situades a la part frontal del mirador, on s’ubica la rampa d’accés al mateix. També s’ubica un WC adaptat, situat a la caseta d’informació de la Zona 2. 

Instal·lacions

Zona 1 (entrada): s’hi ubiquen les barreres de control d’entrada i sortida, i una caseta amb els serveis d’informació turística, pagament de l’estacionament, primers auxilis i WC públic.

Zona 2 (mirador): s’hi ubica una caseta amb els serveis d’informació turística, pagament de l’estacionament, primers auxilis i WC públic+WC adaptat. Al mirador es disposa dels serveis de cafeteria. Entorn del mirador s’hi situa l’aparcament de bicicletes, cotxes per persones amb mobilitat reduïda, motocicletes i ciclomotors, i autocaravanes. Disposa d’àrea de pícnic i aparcament per turismes amb zona d’ombra. En aquesta zona s’hi ubiquen les escoles de kitesurf i un servei d’activitats nàutiques sense motor.

Zona 3 (final camí transitable): s’hi ubica una caseta de suport al trànsit rodat i un WC públic.

Servei de neteja i recollida d’escombraries

Des de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita es realitzen diverses neteges manuals a la setmana de tota la platja, però les escombraries generades s’han de retornar cap a casa, i evitar així deixar-les a l’espai natural.  Podràs recollir una bossa biodegradable gratuïta a les casetes d’informació o bé demanant-la als informadors (tingues en compte que pots rebre una sanció de 400 € si deixes la brossa a l’espai natural!)

Normes d’ús

Amb la teva reserva, et compromets a seguir les normes d’ús de l’aparcament:

  • Aparca només a les zones habilitades.

  • Emporta’t la brossa cap a casa. Podràs recollir una bossa biodegradable gratuïta a les casetes d’informació o bé demanant-la als informadors (tingues en compte que pots rebre una sanció de 400€ si deixes la brossa a l’espai natural!)

  • Resta prohibit acampar i pernoctar

  • Tingues una conducta respectuosa amb la flora i la fauna

Recomanacions

Consulta el web lotrabucador.cat per comprovar que hi ha places lliures abans de desplaçar-t’hi. Fes la reserva de la teva plaça amb antelació. Vine preparat amb suficient hidratació i protecció solar.

#Trabucador+sostenible 

Entrada gratuïta. Aparcament de pagament.

Prova pilot juliol i agost 2021 

GRÀCIES per la teva col·laboració

 

Segueix-nos
Scroll to Top
Open chat