Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés

Muntanyes que miren al mar

La serra del Montsià i els Ports son dos massissos muntanyosos ideals per a aquells qui busquin també explorar la muntanya des de la Ràpita i el delta de l’Ebre.

foradada montsia
Serra del Montsià

La Serra del Montsià, inclosa dins el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya, és un magnífic mirador del Delta de l’Ebre i de les planes interiors de la comarca amb diverses rutes habilitades per a la pràctica del senderisme. La Serra del Montsià s’eleva paral•lela a la costa,just a tocar del Delta de l’Ebre i per això és un magnífic mirador sobre el litoral i les planes interiors. El seu punt més alt és el cim de la Torreta, si bé un dels racons més carismàtics de la muntanya és la Roca Foradada que, a més de 650 metres sobre el nivell del mar, s’erigeix com una finestra sobre La Ràpita i la Badia dels Alfacs. L’accés més transitat per pujar-hi és el camí de Mata-redona que, tot sortint del costat del camp de futbol de La Ràpita, s’enfila entre arbustos i algunes carrasques baixes, per un terreny calcari, d’una gran bellesa, recobert de matollar —coscoll, margalló, romer o argelaga— que marca les formes sinuoses de la muntanya. Pel seu interès ecològic, la Serra del Montsià està inclosa dins el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya. PROPOSTA DE RUTA

Powered by Wikiloc
els ports terra alta
Els Ports

Vols gaudir de la vida de muntanya? El Parc Natural dels Ports, un massís que sobrepassa els límits de les Terres de l’Ebre i s’endinsa a les províncies de Terol (Aragó) i Castelló (País Valencià), és un refugi d’una fauna i flora molt riques. Hi destaca la presència de la cabra hispànica, una espècie que pot trobar-se fàcilment si t’endinses en aquestes muntanyes. Si les recorrem entre les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta, hi trobem extensos boscos de pi silvestre, precioses valls amb alzinars, i també una població considerable de faig, que ho converteixen en un paisatge típic de muntanya. Els pobles de muntanya, situats als peus d’aquest massís, comparteixen moltes de les seves tradicions, com per exemple, l’artesania de les fibres vegetals per a fer objectes quotidians, entre ells cistelles i utensilis de cuina, com és el cas dels pobles del Mas de Barberans o Alfara de Carles. Altres localitats pintoresques de muntanya a tenir en compte són Paüls, Arnes o Horta de Sant Joan, el paradís natural on Picasso va trobar-hi la inspiració.

1. Estrets d’Arnes: Potser un dels llocs més singulars que amaga aquest massís, les muntanyes més salvatges de la Catalunya meridional. Un rierol s’obre pas entre abruptes parets, entre paisatges de pinars, matollars i prats. Els amants del senderisme i l’escalada hi trobaran un paisatge perfecte per a gaudir dels seus esports preferits.

2. El mirador al cim de Caro: Una de les imatges més espectaculars dels Ports és observar el paisatge des del nou mirador situat al cim de Caro. S’hi accedeix a través de la carretera que puja des de Roquetes, creuant una zona completament boscosa. En dies clars, es pot observar la desembocadura del riu, mentre que quan la meteorologia canvia, es pot gaudir d’un poètic mantell de boira.

3. Faig Pare: Prop de La Sénia és recomanable conèixer el Faig Pare, que té una majestuosa arrel descoberta i plena de formes capritxoses que el converteixen en un dels arbres més bells del Parc Natural dels Ports. Declarat arbre monumental pel DARP el 3 de desembre de 1992, està situat dins de la reserva natural parcial de la Fageda dels Ports.

Segueix-nos
Descàrregues
Scroll to Top