Per a tu

Propostes personalitzades

Telèfons d’interés

Indrets que no et pots perdre a menys d’una hora

les cases d'alcanar
Viles marineres

A les Terres de l’Ebre, a més de la Ràpita, hi trobem altres viles marineres, són: les Cases d’Alcanar, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar. Totes elles presenten una arquitectura marinera que les fa característiques i s’acompanyen d’un port de pescadors fet que permet observar l’anar i venir de les embarcacions. De la mateixa manera que a la Ràpita la seva gastronomia destaca per la presència dels sabors mariners. 

tortosa
Tortosa

La ciutat de Tortosa, capital de les Terres de l’Ebre, conserva un important patrimoni arquitectònic que la fa única a l’Ebre català. La catedral, el castell de la Suda i les muralles, l’edifici modernista de l’Antic Escorxador o els Reials Col·legis són alguns dels punt de visita obligada, però també navegar pel riu Ebre amb a bord del llagut Lo Sirgador, des d’on podreu observar la ciutat des de dins el riu.

Els Ports i el Mont Caro

El Parc Natural dels Ports, un massís que comparteixen Catalunya, l’Aragó i el País Valencià, és un refugi de fauna i flora mediterrània amb molta riquesa. Forma uns paisatges feréstecs i pedregosos, alternant-se, sobretot per la seva vessant nord, amb extensos boscos. Hi destaca la presència de la cabra hispànica, una espècie que pot trobar-se fàcilment. Els Ports s’envolta de petits pobles de muntanya, que a banda i banda, fan encara més agradable la visita a aquesta serralada. A continuació us recomanem alguns indrets per a endinsar-vos-hi.

Enoturisme i catedrals del vi

La Terra Alta és terra de grans vins elaborats principalment a partir de la garnatxa blanca, una varietat pròpia de la Terra Alta. La comarca és banyada per un gran mar de vinyes, formant uns paisatges únics a Catalunya i on els Ports fan de teló de fons. La visita i degustació de vins en petits cellers pot complementar-se amb la visita a les catedrals del vi del Pinell de Brai i de Gandesa, dos bonics edificis modernistes encara avui plenament funcionals. 

La Via Verda

La Via Verda transcorre per l’antiga via fèrria de la Vall de Zafán que unia l’Aragó amb el Mar Mediterrani, i que va estar en funcionament durant 31 anys, tancant-se definitivament el 17 de setembre de 1973. Transcorre pels paisatges de vinya de la Terra Alta, penetra la serra de Pàndols i Cavalls a través de túnels i aqüeductes i arriba al delta de l’Ebre immersa en els paisatges fluvials que ha dibuixat el riu Ebre amb el pas dels anys. 

coves meravelles
Les Coves Meravelles

Tot i que la seva existència ja era coneguda per la gent del poble, no va ser fins el 1968 quan el Centre d’Espeleologia de Gràcia les va explorar per primer cop. Les Meravelles són les més impressionants del conjunt de coves anomenades de l’Aumidiella. Amb una gran riquesa en formacions, mostren estalactites, estalagmites, banderes, gours, i fins i tot les anomenades excèntriques, que s’atreveixen a jugar amb la llei de la gravetat en créixer de manera inexplicable en totes les direccions possibles.

miravet ribera ebre
Miravet i la Ribera d’Ebre

La Ribera d’Ebre és una terra de riu; castells, pobles de ribera i poblats ibèrics saluden al riu Ebre al llarg del seu recorregut. Miravet és el poble medieval més característic de la comarca, el seu castell templer és un dels millors exemples d’arquitectura templera a Europa. La Ribera d’Ebre és especialment bonica durant la floració dels arbres fruiters, de febrer a abril, els seus paisatges es tenyeixen de blanc i rosat formant un extens mar de flors.

El Matarranya

La comarca del Matarranya amaga un ric patrimoni cultural, els seus pobles conserven intacta la seva fisonomia medieval i molts d’ells són presidits per castells, com a Vall-de-roures. Els Ports dibuixen uns paratges exuberants on l’aigua és per tot arreu, com al Parrissal de Beseit, un paratge natural de gran bellesa. 

Segueix-nos
Descàrregues
Scroll to Top